דף מידע תזונתי-נקניקיות זוגלובק


    נקניקיות זוגלובק
מידע תזונתי    

יונה עם נקנקיה.jpg

       
רכיבים: בשר ושומן עוף והודו (90%), מים, תבלינים, סיבים תזונתיים (סיבי הדרים), מלח ים, צבעי מאכל טבעיים (רכז סלק ותמצית פפריקה),
רכז סלרי,רכז דובדבנים, עמילן אורז, תמציות טעם וריח טבעיות, מייצב (קרגינאן מאצות ים). תמצית רוזמרין.

מידע תזונתי שגילינו אודות נקניקיות זוגלובק
גילינו שכמות הנתרן בנקניקיה אחת מהווה כ 10% מצריכת הנתרן היומית. גילינו שצריכת נתרן בכמות מופרזת יכולה לגרום להתקפי לב.
בנוסף גילינו שבנקניקיות משתמשים בחלקים הפחות ''סימפתיים'' של העוף.     (כגון:כרבולת, ציפורניים, נוצות, סחוס, עצמות)ׁ [אין נזק ממשי באכילת חלקים אלו]
(חלקים אלו לא כל כך נפוצים לאכילה וחשבנו שזה חשוב שאנשים ידעו מה הם אוכלים.)
נתרן: נתרן הוא מינרל נפוץ ביותר במאכלים ובשתייה. נתרן נמצא בעיקר במלח (וכיוצא מזה כל מאכל שמתובל במלח).נתרן נמצא גם  ב-נפט, זכוכית, פלסטיק, סבון, סודה, נייר וטקסטיל. נתרן הוא מינרל חשוב וחיוני לגוף אך צריכה מופרזת של נתרן יכולה לגרום להתקפי לב, עליה בלחץ הדם ולקרישת הדם. נתרן נמצא בכמעט כל דבר שאנחנו אוכלים מסלט עד ל''תפוצ'יפס'' אך רק בנקניקיית זוגלובק אחת יש כ10% מצריכת הנתרן היומית של אדם ממוצע (ואף אחד לא מסתפק רק בנקניקיה אחת), כך שצריכה יומיומית של מנת נקניקיות ממוצעת (3-5 נקניקיות) עלולה לגרום נזקים כמו התקפי לב, עליה בלחץ הדם וקרישת הדם. ערכנו סקר בקרב צרכני הנקניקיות וידענו אותם על הנזקים שבנקניקיות, וגילינו שחלק גדול מן הנשאלים בסקר התעלמו מן המידע שסיפקנו להם וענו שימשיכו לצרוך נקניקיות באותו היקף כמו בעבר למרות שידענו אותם על הנזקים הבריאותיים שיש בנקניקיות.
מקורות מידע
  • youtube-סרטון ''תהליך היצור של הנקניקיות'' לסרטון לחץ כאן.
  • foodsdictionary-''נקניקיות זוגלובק''-למאמר לחץ כאן

                                         
שאלת הסקר שערכנו-בנקניקיות יש כמות נתרן שבצריכה מופרזות יכולה לגרום להתקפי לב ועלייה בלחץ הדם. אחרי שהתוודעת למידע זה, איך זה ישפיע על הרגלי הצריכה שלך?

image.png

בסקר גילינו שמחצית מכמות האנשים לא הושפעו בכלל מהמידע שסיפקנו להם, 
ולעומת זאת מחצית מהנסקרים אמרו שהם ישנו את הרגלי הצריכה שלהם בדרך כלשהי.

No comments:

Post a Comment